september, 2021

30sep10:0014:00Event OverNetwerkevenement + Workshops KCA en Probaat, 30 september 2021 te EmmenKosteloze deelname evenement

Meld u aan voor dit evenement

Aanmelden is op dit moment gesloten

Kunt u dit evenement niet halen?Verander mijn aanmelding

Evenement Omschrijving

Hierbij werken we een casus uit, startend vanuit ziekte en vervolgens later gaan we de casus omzetten naar preventie (hoeveel had voorkomen kunnen worden?) en wellicht naar amplitie (als je zoveel investeert in welzijn, blijven mensen fitter)

Casus Jan!

 • Jan is 49 jaar, schilder en werkt al 25 jaar bij dit bedrijf.
 • Jan heeft minderjarige kinderen.
 • In die 25 jaar heeft lichamelijke klachten gehad m.b.t. rug, benen en elleboog. Dit heeft in die 25 jaar in totaal van 3 maanden verzuim opgeleverd.
 • Op grond van de CAO wordt het eerste jaar bij ziekte 100% doorbetaald en het tweede jaar 70% doorbetaald. (loonsanctie)
 • Jan beunde naast werktijd regelmatig. Tot zijn 45e 10-15uur in de week. En nu nog 5 tot 8 uur alleen bij vrienden en familie.
 • Jan functioneerde tot circa 3 maanden geleden goed.
 • Jan komt steeds vaker te laat op de klus. Lijkt afwezig. Is niet altijd meer scherp en zondert zich steeds meer af.
 • Collega’s en klanten merkten steeds vaker dat Jan minder ging functioneren. Nu – achteraf gezien – weten we dat Jan sinds enkele weken in scheiding ligt. Dit lijkt een vechtscheiding te worden. Jan heeft dit niet gedeeld met leidinggevende en/of HR afdeling.
 • Werkgever heeft geen dossier opgebouwd. Geen functionerings- of beoordelingsgesprekken.
 • Werkgever heeft 70 mensen aan het werk.
 • HR gaat aan de slag met de signalen en nodigt Jan uit voor gesprek. Jan ziet het nut niet, dit is een privé probleem, ‘laat me maar even’.

Planning van de workshop:

Vorm waarin we de toehoorders/deelnemers willen betrekken is kort presenteren van de casus en de uitkomsten in de driefases met veel ruimte voor interactie.

9.30 uur                   Inloop met koffie
10.00 uur                 Welkom en (kort) voorstelronde
10.20 uur                 Casus Jan introduceren + slide met ziekte & gevolgen.

We schetsen het waarschijnlijk verloop en de uitkomst van deze casus in 10 minuten. Denk hierbij aan de variabelen: gemaakte uren leidinggevende, HR, casusmanager, juridisch advies, Re-int/Outpl kosten, nieuw iemand inwerken, onrust op de werkvloer, en tijdspanne wanneer het weer ‘normaal’ is op de werkvloer.

Vervolgens dmv vragen uit het publiek onze (achterliggende) kennis delen en de addertjes onder het gras. Valkuilen presenteren waardoor de kosten en energie nog verder omhoog kunnen gaan en de sfeer nijdiger kan worden

11.00uur                 Preventie & gevolgen

Zelfde casus nu in de preventie sfeer presenteren, dus hoe had je dit kunnen voorkomen als je de signalen eerder en beter had opgepikt?

11.30uur                 Amplitie & gevolgen

Uiteindelijk focus vanuit amplitie, hoe zorg je dat het sowieso goed gesteld is met al je mensen in de organisatie. Zowel op juridisch als psychologisch gebied. Dit gaat niet over het voorkomen, maar over goed zorgen voor.

12.15uur                 Lunch
13.00uur                 Q&A
13.45uur                 Afronden

Tijd

(Donderdag) 10:00 - 14:00

Locatie

Growing Emmen

Parallelweg 36

Organisator

Kenniscentrum Arbeidsrecht & Probaatinfo@startmakkelijk.nl

X
X