Selecteer een pagina

maart, 2020

25mar10:0014:00Seminar Kennis Centrum Arbeidsrecht te PaterswoldeMeld u als eerste aan.18 Resterende plekken

Meld u aan voor dit evenement

Zorg ervoor dat u aanwezig bent bij dit evenement

Ja, ik meld mij aan

18 Resterende plekken

Kunt u dit evenement niet halen?Verander mijn aanmelding

Evenement Omschrijving

Op 25 maart 2020 organiseert Kennis Centrum Arbeidsrecht (KCA) een workshop over de Wet arbeidsmarkt in balans, Wet werk en zekerheid, Algemene verordening gegevensbescherming.

Dit seminar zal voorzien worden van journalist en fotograaf om hiervan een redactioneel artikel te maken op het platform Startmakkelijk.nl

Kosten:
De deelname aan dit evenement is kosteloos.

Sprekers:
mr. Peter van Alten, juridisch adviseur en mediator.
mr. Peter Raven, jurist, promovendus VU en directeur KCA/Raven Advies BV

Tijdens de workshop gaan we in op de volgende vragen:

In oktober 2017 heeft het kabinet het wetsvoorstel ingediend onder de naam Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dit wetsvoorstel beoogt (deels) de Wet Werk en zekerheid (WWZ) te repareren, nu er uit het juridische veld, maar bovenal vanuit ondernemend Nederland veel klachten en commentaar kwamen over de gevolgen voor werkgevers op het gebied van (i) ontslagrecht, (ii) loondoorbetaling bij ziekte en (iii) de juiste “invulling” van de ontslaggronden. In de WAB komen deze onderwerpen aan de orde en tracht het kabinet de kritiek vanuit het veld te pareren. Tijdens deze workshop zal de WAB worden besproken en aan de hand van praktijkgevallen bezien of deze wet echt een verbetering is waar ondernemend Nederland op zit te wachten. In februari 2019 isl het wetsvoorstel in de Tweede Kamer worden behandeld en zal het, wanneer het voorstel wordt aangenomen aan de Eerste Kamer worden gezonden ter behandeling.

Ook zal tijdens deze workshop aandacht worden geschonken aan de AVG. Inmiddels zijn wij verder en zijn de stofwolken iet wat neergedaald. Tijdens de workshop zullen wij de huidige stand van zaken bespreken en de pijnpunten doornemen en aan de hand van praktijk gevallen bespreken.

EXTRA:
– Bij deelname aan deze workshop ontvangt u gratis een exemplaar van het boek van Kenniscentrum Arbeidsrecht 2017 met interessante artikelen uit het arbeidsrecht.
– Uw bedrijf en bedrijfsnaam zal worden toegevoegd worden aan het artikel op Startmakkelijk.nl

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 14:00

Locatie

Fletcher Familiehotel Paterswolde

Groningerweg 19, 9765 TA Paterswolde

Organisator

X
X