juni, 2021

23jun10:0014:00Workshop Kennis Centrum Arbeidsrecht, 23 juni 2021Eenmalige investering van € 89,- excl.BTWMeld u als eerste aan.15 Resterende plekken

Meld u aan voor dit evenement

Zorg ervoor dat u aanwezig bent bij dit evenement

Ja, ik meld mij aan

15 Resterende plekken

Kunt u dit evenement niet halen?Verander mijn aanmelding

Evenement Omschrijving

Op 23 juni 2021 organiseert het Kenniscentrum Arbeidsrecht wederom een workshop voor ondernemers en ZZP ‘ers over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), meer specifiek de actualiteiten op het terrein van (i) het ontslagrecht en (ii) de zieke werknemer.
In 2020 heeft de wetgever een extra ontslaggrond geformuleerd, de zgn. i-grond en deze ontslaggrond heeft in deze korte tijd al voor de nodige ophef gezorgd. Hoe komt dit? En wat betekent dit voor u als ondernemer?
In het middagdeel gaan we “aan de slag met de zieke werknemer”. We gaan de Wet Poortwachter en de Wet Verbetering Poortwachter onder de loep nemen. Wat zijn nu exact de re-integratieverplichtingen van een werknemer en welke sancties zijn er wanneer niet aan deze verplichtingen wordt voldaan? Kortom, weer een vol en interessant programma.

Spreker:
mr. Peter Raven, jurist, promovendus VU en directeur KCA/Raven Advies BV

Tijdens de workshop gaan we in op de volgende vragen:

In oktober 2017 heeft het kabinet het wetsvoorstel ingediend onder de naam Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dit wetsvoorstel beoogt (deels) de Wet Werk en zekerheid (WWZ) te repareren, nu er uit het juridische veld, maar bovenal vanuit ondernemend Nederland veel klachten en commentaar kwamen over de gevolgen voor werkgevers op het gebied van (i) ontslagrecht, (ii) loondoorbetaling bij ziekte en (iii) de juiste “invulling” van de ontslaggronden. In de WAB komen deze onderwerpen aan de orde en tracht het kabinet de kritiek vanuit het veld te pareren. Tijdens deze workshop zal de WAB worden besproken en aan de hand van praktijkgevallen bezien of deze wet echt een verbetering is waar ondernemend Nederland op zit te wachten. In februari 2019 isl het wetsvoorstel in de Tweede Kamer worden behandeld en zal het, wanneer het voorstel wordt aangenomen aan de Eerste Kamer worden gezonden ter behandeling.

Ook zal tijdens deze workshop aandacht worden geschonken aan de AVG. Inmiddels zijn wij ca 10 maanden verder en zijn de stofwolken iet wat neergedaald. Tijdens de workshop zullen wij de huidige stand van zaken bespreken en de pijnpunten, na ca 10 maanden praktijk, doornemen en aan de hand van praktijk gevallen bespreken.

Eenmalige investering van € 89,-  excl.BTW.

– U krijgt 1 uur advies buiten het seminar om van de Heer Raven.
– Uw Bedrijfsnaam met website link wordt bij het artikel gemaakt door startmakkelijk.nl
– Het artikel word meerdere malen gedeeld via startmakkelijk.nl naar +30.000 volgers.
– Bij deelname aan deze workshop ontvangt u gratis een exemplaar van het boek van Kenniscentrum Arbeidsrecht 2017 met interessante artikelen uit het arbeidsrecht.

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 14:00

Locatie

Urbana Zwolle

Wipstrikkerallee 213,

Organisator

X
X