januari, 2021

20jan10:0014:00Event OverWorkshop Kennis Centrum Arbeidsrecht ( Zoom Meeting ), 20 januari 2021

Meld u aan voor dit evenement

Aanmelden is op dit moment gesloten

Kunt u dit evenement niet halen?Verander mijn aanmelding

Evenement Omschrijving

Op 20 januari 2021 organiseert het Kenniscentrum Arbeidsrecht wederom een workshop voor ondernemers en ZZP ‘ers over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), meer specifiek de actualiteiten op het terrein van (i) het ontslagrecht en (ii) de zieke werknemer.
In 2020 heeft de wetgever een extra ontslaggrond geformuleerd, de zgn. i-grond en deze ontslaggrond heeft in deze korte tijd al voor de nodige ophef gezorgd. Hoe komt dit? En wat betekent dit voor u als ondernemer?
In het middagdeel gaan we “aan de slag met de zieke werknemer”. We gaan de Wet Poortwachter en de Wet Verbetering Poortwachter onder de loep nemen. Wat zijn nu exact de re-integratieverplichtingen van een werknemer en welke sancties zijn er wanneer niet aan deze verplichtingen wordt voldaan? Kortom, weer een vol en interessant programma. Deze keer echter niet in de vorm van een fysieke ontmoeting, maar via Zooms.
Kosten:
De deelname aan dit evenement is kosteloos. (zoom meeting) U word door middel van uw mail uitgenodigd.

Spreker:
mr. Peter Raven, jurist, promovendus VU en directeur KCA/Raven Advies BV

Tijdens de workshop gaan we in op de volgende vragen:

In oktober 2017 heeft het kabinet het wetsvoorstel ingediend onder de naam Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dit wetsvoorstel beoogt (deels) de Wet Werk en zekerheid (WWZ) te repareren, nu er uit het juridische veld, maar bovenal vanuit ondernemend Nederland veel klachten en commentaar kwamen over de gevolgen voor werkgevers op het gebied van (i) ontslagrecht, (ii) loondoorbetaling bij ziekte en (iii) de juiste “invulling” van de ontslaggronden. In de WAB komen deze onderwerpen aan de orde en tracht het kabinet de kritiek vanuit het veld te pareren. Tijdens deze workshop zal de WAB worden besproken en aan de hand van praktijkgevallen bezien of deze wet echt een verbetering is waar ondernemend Nederland op zit te wachten. In februari 2019 isl het wetsvoorstel in de Tweede Kamer worden behandeld en zal het, wanneer het voorstel wordt aangenomen aan de Eerste Kamer worden gezonden ter behandeling.

Ook zal tijdens deze workshop aandacht worden geschonken aan de AVG. Inmiddels zijn wij ca 10 maanden verder en zijn de stofwolken iet wat neergedaald. Tijdens de workshop zullen wij de huidige stand van zaken bespreken en de pijnpunten, na ca 10 maanden praktijk, doornemen en aan de hand van praktijk gevallen bespreken.

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 14:00

Locatie

Zoom Meeting

Organisator

X
X